Είναι ένα μαλακό λευκό τυρί κατσίκας με ανθισμένη κρούστα. Η υφή είναι μαλακή, λεία και κρεμώδης; η γεύση είναι ευχάριστη και λεπτή.
100% ιταλικό γάλα.
Μέσο βάρος: 0,250 γρ.
Ελάχιστη ωρίμανση: 7-10 ημέρες
Είναι ένα μαλακό τυρί ΠΟΠ που παράγεται αποκλειστικά από την τυροκόμηση πλήρους αγελαδινού γάλακτος. Έχει κυλινδρικό σχήμα με επίπεδες επιφάνειες, ευθύ ύψος και μέσο βάρος περίπου 12 κιλά με παραλλαγές ανάλογα με τις τεχνικές παραγωγής. Μετά το ξηρό αλάτισμα, οι μορφές τοποθετούνται σε κατάλληλους χώρους ωρίμανσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που μπορεί να διαρκέσει δύο ή τρεις μήνες, η ζύμη τρυπιέται πολλές φορές για να ευνοηθεί η ανάπτυξη χαρακτηριστικών μούχλας του γκοργκονζόλα και να καθοριστεί η πράσινη χρώση. Η ζύμη είναι ενωμένη, χρώματος χρυσού, με κηλίδες λόγω της ανάπτυξης άφθονης μούχλας. Γλυκιά, χαρακτηριστική γεύση.
Μέσο βάρος::12 Κιλά
Ελάχιστη ωρίμανση::90 ημέρες
Παραγωγή με το καλύτερο γάλα της Λομβαρδίας, σεβόμενοι τις αρχαίες παραδόσεις, η παραγωγή μας πρώτης κατηγορίας απευθύνεται κυρίως στους πιο απαιτητικούς και την θεωρούμε το καμάρι μιας επιλογής από τα πιο προσεγμένα τυριά μας. Είναι ένα τυρί ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) μαλακής ζύμης, με πλυμένη κρούστα, παρασκευασμένο από ολόκληρο γάλα αγελάδας. Η καζεΐνη του είναι λευκή με ελαφρύ χρώμα χρυσού, χωρίς τρύπες. Γεύση λεπτή και αρωματική.
Μέσο βάρος: 2,2 Kg
Ελάχιστη ωρίμανση: 35-45 ημέρες
Είναι ένα τυρί από βουβάλι με λεπτή, λευκή ανθισμένη κρούστα. Η πάστα είναι μαλακή, λεία και κρεμώδης. Η γεύση είναι ευχάριστη και λεπτή.
Μέσο βάρος: 0,3
Ελάχιστη ωρίμανση: 7-10 ημέρες
Φορματζέρι ερμπορινάτο με τρούφα, μαλακό και κρεμώδες,
εύκολα αλειφόμενο. Η ερμπορινάτου του διανέμεται
ομοιόμορφα σε όλη την πάστα, και η γεύση αποκτά
μία απόχρωση πιο κοντά στο γάλα. Η συνολική γεύση
ενώνει μία ελκυστική γλυκύτητα του τυριού με τη
τυπική γεύση τρούφας.
Μέσο βάρος: 1,5 Kg
Ελάχιστη ωρίμανση: 50 ημέρες